söndag 16 november 2014

Wallenbergare på en bädd av rotfruktshack med hummersås, picklade tranbär och confittomat

Tranbärens syrliga sötma förstärkte härligt fisken och hummersåsen. Och rotfrukterna (potatis, morot, rödbeta, palsternacka) fick rostas tillsammans med salt, peppar och hel kummin i 180 ° C, tills de blev knaprigt mjuka. Ca 30 min och röra om då och då.

Hummersåsen gjprdes på grädde, skaldjursfond, en liten skvätt konjak och 3 större skvättar Noilly Prat, lite socker och ett par drag Voatsiperferypeppar, som fick koka in till en mer krämig konsistens.

Confittomaterna lagades till med olivolja som de slungats i, lite flingsalt och peppar samt en gnutta socker. 100 ° C i 1 timme. Låt svalna till rumstemperatur innan de serveras. Man kan minska tiden till minst hälften om man har bråttom, höj då tempen efter 15 min till 120 ° i ca 10 min.

Och till detta ett gott avkylt glas vitt vin, typ Gewurtz Traminer, Alsáce.

Smaklig spis !

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar