lördag 8 mars 2014

Rödvinsbakade rullader

Ett enkelt men vinnande koncept.

Bred senad på halva lövbiffen. Salta försiktigt och peppra. Lägg på en skinkskiva så den ligger på senapen. Lägg på en skiva smakrik ost. Sluta med en strimma saltgurka och rulla ihop hårt.

Vänd i vetemjöl och rundstek. Börja med överlappningen, så sitter rulladen ihop fint.

Lägg i ugnsform och häll på en rödvinssås blandad med lite oxfon och rödvin, så rulladerna nästa täcks.

Smakförstärk med färska kryddor och snittade vitlöksklyftor. Kanske spadet från en burk ansjovis, vilket ger en väldigt god sälta.

150°C i 1 timma. Vänd rulladerna efter halva tiden.

Tag ur rulladerna och vispa ner grädde för sås.

Avnjutes med god potatis eller ugnsbakade rotsaker och en klick gelé.

Ingredienser

  • Lövbiff av innanlår
  • Dijonsenap
  • Westfalenskinka, torkad ock rökt
  • Smakrik fet ost som skivas tjockt
  • Saltgurksstavar, 5-8 mm x 5-8 mm
  • Nymald svartpeppar
  • Flingsalt
  • Smör att steka i
  • Vetemjöl för panering
  • Rödvinsås
  • God fond/buljong
  • Rödvin att nivåjustera med
  • Vispgrädde
  • Vitlöksklyftor och färsk rosmarin/timjan som smakförstärkare under ugnskoket
  • Spadet från Ansjovis som piff på smaken

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar