onsdag 26 mars 2014

Pizzasallad

Enkel men försvinnande god pizzasallad. Skala bort yttersta lagret på ett vitkålshuvud. Dela det och mejsla ut rotstocken. Strimla så mycket du behöver, helst inte mindre än 1/2 huvud. Här fungerar ju mandolinen fint, pass upp bara så inte fingrarna kommer med, vilket är lätt hänt. Krossa/mjuka upp strukturen på salladsstrimlorna genom att med knuten näve trycka och vrida salladen mot botten i en vid bunke. Salladen blir lite förberedd och blir snabbare klar att servera.

Koka upp lagen och efter 2 minuters stilla sjudande, hälls den över vitkålssalladen. Bäst resultat fås om salladen får stå över natten med lag.

Ingredienser till 1/2 vitkålshuvud, ca 4 port

  • 1 dl matättika, tag 1 msk 12% ättikssprit + 6 msk vatten
  • 3/4 dl rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk malen svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar