lördag 21 mars 2020

Smørebrø med sprödstekt spättafilé

Enkelt och gott och med fördel kan man förbereda mycket dagen innan.

Remouladen ordnas med en majonäs i botten. Slå majonäsen fast eftersom bostongurkan som vänds ner är ganska blöt. Alternativt tar man pickles och mixar som ersättning till bostongurka, men den är också vattnig.
Värm upp olja och smör och fräs försiktigt currypulver för att få ut smakerna fint. Blanda gärna i extra gurkmeja för att ge extra gul färg.
Låt curryoljan svalna innan den vänds ner. Låt vila innan remouladen smaksätts med salt o peppar.

Tag en rågskiva, smöra eller bred på majonäs. Täck med salladblad alternativt så lägger man på t ex skivad kokat kall potatis, skivat hårdkokt ägg tillsammans med salladsblad.

Salta spättafiléer, mjöla och skaka av mjölet. Vänd ner i vispat ägg och drag av överskottet så att det inte blir överskott i ströbrödet. Avsluta med ströbröd eller Panko.
Stek ca 2 minuter per sida i stekpanna med rikligt med olja och smör.

Garnera med gurkskiva och citronskiva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar