lördag 7 mars 2020

Läcker räksallad

300 gr färska skalade räkor hackas
Blandas med 1/2 - 1 dl riven pepparrot. Om räksalladen ska avnjutas på toast så håll ned mängden. Men om räksalladen ska vara på korv med bröd, då,kan det vara gott att det hettar till, så ta då mer pepparrot.
3 dl majonäs, eventuellt kan mer behövas men det får man ordna på slutet när man ska sätta konsistensen.
2 dl persilja finhackad
1/2 stor eller 1 hel liten schalottenlök som finhackas
1 1/2 tsk dijonsenap. Även den kan man experimentera med men vänta 10 minuter så att smakerna får sätta sig.
Dra ett par tag med svartpepparkvarnen.

Hacka räkorna, blanda med allt utom majonäsen. Tillsätt så majonäsen och ordna till rätt konsistens. Den ska vara fast och inte rinnig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar