tisdag 3 november 2015

Pulled Pork i ugnen

Klappa en en fin bit fläskkarré med Rub-X. Lägg i vacuumpåse över natten.

Skiva en gul lök grovt och lägg i botten av en gryta/form. Placera karrén på löken och lägg lite goa kryddor runt om (t ex rosmarin) plus lite BBQ-sås över och runt om, och lägg på locket. Man kan även tillaga utan BBQ-sås. Ställ in i ugnen 125° i 5 timmar. Sista timmen kan man pensla steken 3-4 ggr med Glaze-X. Det känns som lite överflödigt eftersom vi ändå ska blanda i glaze när köttet pillats isär. Under tillagningen kan man med fördel även hälla i 1 dl vatten som gör att kryddornas arom omsveper köttet. Häll i det efter ca 1 timma från start. Häll sedan i vatten varefter det kokar bort.

Steken här är tillagad utan att tillsätta eller pensla glaze. Däremot tillsattes vatten löpande efter 1:a timmen när det kokat torrt, ca 1 gång i timmen kanske lite oftare. Efter att köttet är färdigt så drog jag isär det och blandade i Glaze-X.

Tag ut och riv isär med två gafflar. Blanda i Glaze-X och rör om. Servera eller spara i kylen till annat tillfälle. Går även utmärkt att frysa ner i portionsmängder.

Fantastiskt gott !

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar