söndag 16 februari 2014

Lövbiff Gordon Bleu Madagaskar

Enkelt, gott och funkar som god bjudmat. Tipstack till Tina Nordström
Blanda vetemjöl med lite salt och nymald svartpeppar
Blanda sötstark senap med Dijonsenap, 50/50. Krydda den sedan efter egen smak, jag valde att mala i Voatsiperferypeppar(krydda från Madagaskar - därav namnet på rätten), som ger en himmelsk smak av både styrka och aromatisk touch. Man kan självklart låta bli att krydda senapsblandningen, det blir gudagott ändå :-)
Bred ut ca 1 msk senap per lövbiffskiva. Dofta lite svartpeppar över varje skiva.
Lägg på en skiva rökt skinka, gärna kallrökt, på halva lövbiffen. Täck skinkan med ost, typ 2 skivor. Vik ihop biffen och vänd i mjölet.
Sedan vänds den i vispat ägg för att sist vändas ordentligt i ströbröd, gärna Panko.
Stek på medelvärme i rikligt med smör/olja 5-6 minuter. Kolla lite då och då så du inte bränner vid.
Lägg i ugnsform och varmhåll på 75 °
Serveras gärna med en god hemlagad Bea, lite sallad och varför inte en god rotfruktsbädd
Ett extra gott tilltugg är att servera lite picklad motot som ger en fräsch syra
Eller med en madeiraspetsad champinjonsås och pressad potatis samt att osten är Westerbottenost, samt en klick svartvinbärs gelé
 
Smaklig spis !

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar