torsdag 28 mars 2013

Olivbröd

Med en Thermomixer går det snabbt att ordna degen till olivbröd.

300 gr vatten

80 gr olivolja

30 gr färsk jäst

Läggs i thermomixern, 1,30 min hastighet 2, 37°C.

700 gr vetemjöl

1 tsk salt

Lägg i mjöl och salt och blanda i 3 min, knådning.

Tag ut och dela degen i 2 delar.

Lägg i ca 50 gr gul lök och hacka 5 sek hastighet 5.

Lägg i ca 100 gr oliver (grovhackade och utan kärnor) plus halva degen

Knåda i 30 sek.

Tag ut på mjölat bord och forma till limpa och lägg på plåt.

Gör lika med andra deghalvan.

Täck limporna med bakpapper och bakduk och låt limporna jäsa till dubbla storleken, ca 20-30 min.

Baka i 200°C i ca 45 min.

Pensla med kokhett vatten om du vill ha mindre hård skorpa. Låt vila under bakduken tills det svalnat.

Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar