torsdag 28 mars 2013

Bon-Jovis, Friterad ansjovis med aioli

Påskmyset har lagt sig över Partille och matlusten blir påtaglig. Här ska det friteras.
Först blir det ändå att ordna aiolin. Varför göra det svårare när man kan fixa aiolin i ett nafs. Jag har en liten blender, och lägger i alltihop, kör mixerna i ca 1 minut. Klart.
1 stort ägg
1 dl rapsolja
0,2 dl olivolja
2 stänk cayennpeppar
2 krm socker
1 nypa flingsalt
1 tsk citronsaft
Ja, när den då är färdig, så kan man förbereda paneringen. Låt filéerna först rinna av. Därefter vänds de i vetemjöl. Sedan i ett vispat ägg. Och sist en blandning av Panko och salt (3 dl med 1 tsk salt). Låt de vila under tiden oljan värms.
Värm oljan till 180-190 °C. Ha ett lock i beredskap om det skulle ta eld!
Fritera några i taget.
Serveras med lite persilja (som också kan friteras, men tänk på att persilja innehåller vatten)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar