tisdag 15 februari 2022

Chilimarmelad

 



Smarrig marmelad som är fin att ha på en brie.

Rensa chilifrukterna med plasthandskar, livet blir enklare efteråt 🤣. Bara rött kött ska vara kvar.

Rensa även paprikorna.

Dela frukterna i  mindre bitar och lägg i termomixern. Kör 10 sekunder på hög hastighet. Har man inte sådan så använd en mixer.

I termomixern hälls äpplecidervinägerna och tempen sätts på 100° och timerna sätts på 20 minuter, samt hastigheten på 3. När tempen kommit upp i 60° kan socker hällas på sakta under tiden tempen ökar. När all kokar, sätt timern på 10 minuter.

Därefter får allt svalna under sakta bakåt hastighet 2. När tempen kommit ned i 60° kan man hälla det på glasburkar.


Ingredienser

  • 150 gr rensad röd chilifrukt
  • 150 gr rensad röd spetspaprika
  • 6 dl äpplecidervinäger
  • 1 kg syltsocker (strösocker med pektin)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar