lördag 2 februari 2019

Limekaka


Enkel men fantastiskt god kaka som man slänger ihop snabbt

För en pajform på 28 cm behövs följande:
  • 300 gr Digestivekex
  • 100 gr smör
  • 4 äggulor
  • 1 burk(400 gr) kondenserad mjölk
  • 5 limefrukter där både zest och saft ska användas
  • riven kokos
Börja med att bryna smöret så att man får en karamelisering. Ställ åt sidan.
Under tiden man bryner smöret så ställs ugnen på 175 °C

Använd en mixer t ex en Thermomixer som har bra volym och en snabb kniv. Hacka kexen fint och tillsätt det brynta smöret. det ska fortfarande gå att forma smeten utan att den blir för rinning.

Smöra pajformen och strö kokos i formen. Pressa ut kexsmeten och förgrädda i 8 min.

Under tiden mixas äggulorna med kondenserade mjölken, zest och saft. Smeten hälls i den förgräddade pajformen och gräddas nu 15-20 min.

Serveras kall med en klick vispgrädde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar