lördag 27 januari 2018

Rotfruktsrulle som beilag till kötträtt eller som ren vegetarisk mat

Enkelt och gott. Gör först en botten på skivad potatis av en fast sort. Ca 1 mm tjocka. Strö riven parmesan på en bakplåt med bakplåtspapper. Lägg potatisskivorna som ett fiskfjäll. Strö över lika mycket riven parmesan. Salta ca 1 tsk och krydda med färskt riven svartpeppar.

Grädda i 30 min 180°

Under tiden tärnas palsternacka, rödbeta, gul lök, skogschampinjon.

Stek löken mjuk utan att brännas. Blanda ner avrunnen krossad tomat. Salta och peppra och ställ åt sidan.

Rosta palsternacka och rödbeta med lite olivolja. Mot slutet strös rosmarin över.

Stek svampen, salta o peppra. Blanda svamp, lök/tomat samt rostade rotsaker.

Stek spenat i olivolja och släng i fint slantad vitlök. Salta. Lägg i bunke och blanda ner riccottaost. Blanda gärna ner lite smakrik ost om så önskas.

Finhacka mozzarellaost.

Bred ut spenat/riccotta smeten på potatisbädden. Bred sedan ut rotfruktsröran och toppa med mozzarellaosten

Rulla ihop och grädda 15 min 180°

Låt svalna lite och skär sedan en skiva som läggs på tallrik tillsammans med någon god köttbit eller med en sallad.

En spännande twist vore att lägga rullen i en ugnsform, typ den här


Då skulle vi få en mer formad rulle som ger lite med bestämda former när vi skär skivor

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar