tisdag 1 december 2015

Långbakad högrev

Högrev är ju ett vanligt soppkött som kräver lång tillredning för att bindväven (kollagenet) ska brytas ned. Om man vill servera det som en köttbit med andra tillbehör, så måste man förbereda köttet i god tid, ca 2 dygn innan.
Då passar det fint att använda sous vide, vilket ger enbekymmerslös under kontrollerade former.
För att få en rund form på köttet kan man binda runt med bomullsgarn. Tag färsk timjan och lägga i vacuumpåse. Man kan peppra köttet men låt bli att salta eftersom nästa ingrediens ger sältan. Häll över kalvfond, ca 1 dl, så får vi en härlig smak tillsammans med timjan. Sug ut luften och svetsa ihop påsen. Lägg i kylen minst 1 dygn.
Sätt sous viden på 80° och tillred i 12 tim.

När köttet lagats färdigt ska det kylas omedelbart i isvatten. Därefter förvaras det i kylen tills det är dags att tillreda maträtten.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar