onsdag 8 oktober 2014

Två goda smårätter av höstgula trattkantareller

Nu är det svamptider och vad kan slå en svamppromenad, när man hittar skogens egna Stealth-svampar, Trattkantarellen. Helt plötsligt inser man att man står i ett hav av dem och svampkorgen är hemma eller för liten...

Det finns ju så mycket man kan göra, men ibland kan man ju testa lite "outside the box".

Euforisk Trattkantarellsymfoni

Hacka lite trattisar men lämna tre-fyra stora hela som garnering. Stek svampen i smör/olivolja tills de fått en härlig yta och konsistens. Salta och peppra.

Skiva en sött mustigt bröd tunnt och skär till kanterna. Jag tog en skiva Kryddig mustlimpa med valnötter i.

Dela en getostpuck och fördela över skivan

Fördela försiktigt den stekta hackade svampen över osten. Strö lite krydd-crumbs (finriven vitlöks/persiljekrutong) över svampen samt lite runt om. Strö lite skuren persilja runt om och servera direkt. Sötman i brödet och getostens karakteristiska smak bombarderar gommen samtidigt som kantarellerna skriker av förtjusning. Enkelt uttryckt - en euforisk känsla !

 

Kantarellkyss med tryffelinslag

Stek svampen som ovan. Men sedan blandas hackade svampen med en klick kantarellost.

Tillsätt två droppar vit tryffel samt kryddcrumbs.

Lägg även i skuren persilja. Blanda tills det går att forma små bollar. Lägg en liten boll på varje ostskiva.

Strö fint skuren persilja runt om och lägg de stora stekta kantarellerna vid sidan om.

Jag tog även lite dadelbalsamvinäger, men det blir insötaste laget, så skippa det!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar