onsdag 14 maj 2014

Picklad rödlök och tranbär

Detta blir en otroligt god och färgivande tilltugg, som passar till många olika rätter.

Enkelt och snabbt! Blanda ingredienserna i en kastrull, låt koka upp så att sockret löser sig. Lägg i tranbären (torkade). Låt sjuda några minuter.

  • 1 del 12 % ättiksprit
  • 2 del socker
  • 2-3 del vatten
  • Lagerblad
  • Hela svartpepparkorn

Häll sedan över fint skuren rödlök, och använd en tallrik för att trycka ner löken under natten.

 

Lägg sedan på glasburkar. Låt stå tills nästa dag innan du använder den. Vill man enbart pickla endera rödlök eller tranbär så går det naturligtvis bra. Kan till och med vara smart om man lättare vill styra upplägget på tallriken eftersom tranbären lätt hamnar i botten av burken.

Jag är övertygad att man istället för cumberlandsås till patén, så fungerar denna härliga picklade blandningen utmärkt. Kanske med en delad physalis som lyser upp rätten!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar