tisdag 14 januari 2025

Möra saftiga kycklingben

 


En annorlunda tillagning då man inte steker i olja eller fett utan bara låter rätten sjuda i omgångar.

Mot slutet måste man vara uppmärksam så rätten inte bränns vid.

Börja med att hälla apelsinjuice i gryta, lägg i en limeboll och koka upp. Lägg i kycklingbenen och sjud i 15 minuter

Tillsätt sedan fint hackad vitlök, rökt paprikapulver, salt och svartpeppar. Sjud i 5 minuter

Tillsätt därefter japansk soja samt 2,5 dl vatten och sjud ytterligare 10 minuter eller tills vätskan nästan reducerats helt. Efter 5 minuter innan det sjudit klart, tas limebollen ur.

Rör samman senap, honung och ketchup och vänd ner i grytan så alla kycklingben blir täckta.

Servera.

Ingredienser

  • Ca 800 gr kycklingben
  • 3,5 dl apelsinjuice
  • 1 torkas limeboll (kan uteslutas eller bytas till limeblad)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1/2 - 1 tsk salt
  • 1/2 tsk malen svartpeppar
  • 5 msk japansk soja
  • 2,5 dl vatten
  • 1 msk senap
  • 1 msk ketchup
  • 2 msk honung

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar