söndag 26 november 2023

Svingod glaze på julmust och apelsinjuice

 


Enkel och fantastiskt enkel glaze, att ha på fläskkött. T ex lågtempad fläskytterfilé som trancherats och därpå grilljerats 225° 10-12 minuter med glazen penslad på.

Häll allt utom majzena i en kastrull och koka upp under omrörning. Reducera till ca 1/3-del. Tillsätt majzenan utrörd i vätska och rör om. Dra av när en sirapslik konsistens erhållits.

Klar att penslas på. Kan hällas på doserflaska för senare bruk.

Ingredienser

  • 5 dl vanligt sötad julmust, ingen zero
  • 2 dl apelsinjuice med fruktkött
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk kinesisk soya eller hellre tamarin
  • 1 msk majzena som rörts ut i vin eller must

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar