fredag 7 juli 2023

Airfryerbakat Foccaciabröd

 


När man bara vill ha lagom stort bröd så är airfryern väldigt smidig att använda.

För att få det där härligt elastiska brödet så bör man kalljäsa över natten. Man kan enkelt göra flera portioner och kalljäsa i små behållare.

Lös upp jästen i lite ljummet vatten. När jästen löst sig helt, så hälls resten av vatten i och man blandar ner mjöl o salt till en blöt deg. Placera i jäsbehållare och sprid 1/2 msk olivolja över ytan. Täck med plastfilm och jäs i kylskåp över natten.

Tag ut degen och placera i en 15 cm springform. Täck med plastfilm och låt jäsa i 30 °C till dubbel storlek.

Ringla 1/2 msk olivolja över och fingrarna. Stöt ner runt om så det bildas gropar. Strö flingsalt över och rosmarin. För den lyxigare versionen även färskt riven parmesan.

Baka 200 °C i max 10 min. Innertemp ska bli 98 °C

Ingredienser (1 bröd 15 cm)

  • 125 gr vetemjöl
  • 6 gr färsk jäst för osötad degspad ( 1/2 tsk torrjäst)
    om man använder jäst för söt degspad så ska man först lösa upp 1,5 krm socker innan man löser upp jästen
  • 4,1 dl ljummet vatten
  • 2 krm finsalt
  • 2 x 1/2 msk olivolja
  • 2 krm flingsalt
  • Rosmarin
  • (Färskt riven parmesan)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar