lördag 3 november 2018

Bruschetta

Vad smakar väl en kväll när man vill ha något smakrikt och inte allt för vanligt förekommande på ett svenskt bord.
Vi pratar om bruschetta, en italiensk rätt som också kräver något gott att dricka till. Birra eller kanske Vino rosso.
Räkna med 1/2 baguette bit ca 15 cm lång, 1/2 stor kvisttomat eller 4 cocktailtomater på kvist samt 1/2 chalottenlök och 4 basilikablad per person. Har man färsk parmesan hemma, så riv lite över så toppas smaksensationen :-)
-------------------------
Dela tomaterna och lägg med skärytan uppåt i ugnsform. Ringla en god olivolja över tomaterna men tomaterna ska inte bada o olivolja. Salta, peppra och en liten uns socker på varje tomathalva.

Baka tomaterna i 1 1/2 timma i 100 °C. Tag ut och låt svalna
Nu är det dags för baguetthalvorna. Stek skärytorna i olivolja eller rapsolja. Ytan ska bli lätt bränd och knaprig men resten av brödet mjukt. Lägg baguetthalvorna att svalna lite. Gnid in ytorna med en halverad vitlöksklyfta
Nu tar man och hackar tomaterna grovt, blandar med fint hackad chalottenlök samt med grovt hackade basilikablad.
 Fördela tomathacket på brödhalvorna. Peppra och lägg på lite flingsalt.
Man kan även riva parmesan över tomathacket

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar