lördag 31 mars 2018

Szechuan Pork

Förvånansvärt enkel rätt förutom att man får skaffa lite ovanliga kryddor.

Jag skär bort svålen. Därefter skär man ner fläskbiten i 3x3 cm bitar och lägger dem i en wokpanna och fyller på med vatten så fläsket täcks.

Koka upp så det sjuder och skumma av ytan och släng bort. Lägg i alla ingredienser. Sjud i 1,5 tim och fyll på med vatten om nivån sjunker under köttnivån.

Skilj bort köttet och sila bort kryddorna. Låt köttet sjuda i vätskan tills man fått en tjockrinnande konsistens och rör hela tiden så det inte bränns i botten.

Mot slutet balanseras smakerna med socker och äpplevinäger.

Tillsätt nötter och salladslöken. Häll upp på serveringsfat och servera med ris

Ingredienser:

  • 500 gr sidfläsk (orimmat)
  • 2 salladslökar som skivas upp
  • 1 muskotnöt som krossas (alternativt så tar man muskotblomma)
  • 5 cm färsk ingefära som skivas i millimeterstora skivor utan att skalas
  • 1 dl ljus soja (t ex fisksauce)
  • 3 st stjärnanis
  • 3 st lagerblad
  • 1 kanelstång
  • 2 msk torr sherry (jag tog sherryvinäger)
  • (1 msk äpplevinäger om man inte tagit sherryvinäger för så tar man 1 tsk)
  • 2 tsk szechuanpeppar
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk kryddnejlikor
  • 2 fint hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl cachewnötter (att tillsätta sist)
  • 1 skivad salladslök (att tillsätta sist)

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar