lördag 19 november 2016

Limemarinerad fjärilslax med hasselbackare och Götapettersås

På bilden ovan har potatisen även fått riven parmesan över sig och på tallriken har steksky draperats över hasselbackarna. Laxen har även fått lite rosépeppar. Såsen har kompletterats med fint tärnat äpple.


Enkelt, gott och kommer definitivt i repris...


Snoppa oskalad potatis(mjölig sort) i bägge ändar och halvera. Lägg i ugnsform. Ringla olivolja eller smörolja över potatisen, salta, peppra, strö vitlökspulver och paprikapulver samt lite rosmarin över. (Toppa med fint riven parmesan). Baka 45-60 minuter i 125°



Marinera laxskivorna i färskpressad lime 1 timma, medan potatisen bakas, i en plastpåse.


Blanda créme fraiche, stenbitsrom, fint hackad rödlök, hackad färsk dill och en gnutta dijonsenap. (Fint tärnat äpple)Ställ kallt till servering.


Lägg upp på förvärmda tallrikar.(skeda hasselbackarna med lite av stekskyn från laxen)

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar