fredag 26 februari 2016

Räksnitt med en fräsch sallad slungad med dadelbalsamico och citronolja

En naggande god liten entrérätt eller som det lilla extra vid fredagsmys.
Tillsammans med ett gott vitt vin, t ex Australiskt DB, ett Rieslingvin.
Skär ut bitar från formfranska och forma någon kul botten och storleken beror på hur mättande rätten ska vara. Färska räkor skalas(gör sedan fond på skalen). Slå en god och ganska hård majonäs. Koka några ägg hårda pch skala samt skiva.
Lägg äggskivor på brödet, klicka tsk-stora majonäsklickar och montera en god klick räkor.
Slunga en salladsmix med dadelbalsamico och citronsatt olivolja.
Lägg upp lite sallad brevid räksnitten och garnera salladen med lite rostade pinjenötter.
Ingredienser
  • Pinjenötter att rosta
  • Färska räkor
  • Citron eller lime
  • Formfranska med bortskurna kanter
  • Äggula
  • Rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • Salladsblandning (t ex ruccula, röd mangold, mache)
  • Dadelbalsamico
  • Citron-olivolja
Enjoy!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar