söndag 22 juni 2014

Sauterad getost på rosmarinstärkt rotfruktsbädd

En riktigt god förrätt eller som nachspies. Rostad palsternacka med rödlök, vitlök och rikligt med färsk rosmarin. Överst en ekologisk honung för att ytterligare hjälpa getosten att smaka så där gudomligt. Lite kul garnering med persiljeolja och svampsirap.

  • Skala och tärna palsternacka fint. Stek den lite knaprig.
  • Sautera fint hackad rödlök och vitlök. Strö över försk rosmarin och låt steka med.
  • Strimla och knaperstek bacon
  • Blanda allt och finjustea smaken med flingsalt och svartpeppar. Vill man kan man ta lite dijonsenap.
  • Lägg upp på värmda tallrikar.
  • Sautera skivade bitar av getost och lägg två på varje tallrik.
  • Ringla ekologisk honung över och ev. Dekorera med något kul, t ex lite svampsirap och lite persiljeolja
  • Har man tid, så rosta även lite pinjenötter och lägg överst

Njut !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar