tisdag 10 november 2020

Cheesecake med blåbärssirap bakad i Airfryer

 

Snabb enkel och god dessert. Grundreceptet är för en 20 cm springform, men jag har en 16 cm form så jag skalade ner det.

Grundreceptet

500 gr ricotta (går nog bra med kvarg eller annan neutral färskost)

1 citron som rivs till zest samt pressar ur 1 msk

150 gr socker

2 tsk vaniljsocker

3 ägg

3 msk majsmjöl

Nedskalat recept

250 gr ricotta

Zest från 1/2 citron och 1/2  msk citronsaft

75 gr socker

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

1/2  sk majsmjöl


Gör så här

Sätt på airfryern på 160°, alternativt varmluftsugnen

Vispa samman ricotta, vaniljsocker, socker, socker, citronsaft och zest tills den är slät.

Tillsätt 1 ägg i taget och vispa ner helt

Tillsätt majsmjölet och vispa allt slätt

Häll i springform

Ställ formen i airfryerns korg och grädda i 25 minuter. Kolla sedan med sticka om mitten är genomgräddad (stockan blir inte kladdig)

Tag ut kakan och ställ på galler för att svalna


Blåbärssirap

250 gr frusna blåbär får koka upp med 1 msk vatten. Rör ner 1 dl rörsocker

Reducera sakta till hälften och smaka av. Tillsätt ev mer socker om sötman behöver justeras.

Tag av spisen och låt svalna lite innan det hälls på monteringsflaska. Kyl flaskan i isvatten/kallvatten.

När såsen kallnat blir den viskös och gör monteringen enkel.


Lägg upp en bit cheesecake och strö krossad digestive över. Ringla blåbärssirap över och njut


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar