söndag 20 oktober 2019

Kokosbotten med getostkräm


Enkel dessert som med fördel fixas dagen innan men är tiden knapp så planera 2 timmar i förväg så bottnarna hinner svalna

Blanda kokos, strösocker, äggvita, salt och smält smör. Har man bara mindre ägg så ta två äggvitor. Klicka ut smeten i små flarn på bakplåtspapper eller i formar men inte för tjockt.
Eller så bred ut allt till en stor kaka på bakplåtspapper.
Grädda 175 ° ca 15 min. Tag ut och låt svalna.

Färsk getost är inte lätt att hitta så jag använder creme Bonjours färskost med chevre.

Grädde vispas precis tills den börjar tjockna. Tillsätt florsocker och färskost. Vispa sedan till rätt konsistens. Osten ska vara fördelad och cremen fast men inte börjar smörklumpa sig.

Alternativ

I stället för getostkräm kan man ta 1/2 liter vaniljglass som blandats med vispad grädde. Bred ut glassgrädden och toppa med passionsfrukt och rostade kokosflingor

Mängder

4 dl riven kokos
1 dl strösocker
1 stor äggvita eller två mindre
25 gr smält smör
1 krm salt


1 ask Creme Bonjour Chevre, 100 gr
1 dl florsocker
3 dl grädde


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar