lördag 6 april 2019

Aioli



  • 2 äggulor
  • 1-2 tsk dijonsenap (jag tar gärna 2 tsk)
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt (börja smått och salta hellre mot slutet)
  • 1 krm peppar
  • 2 krm socker (ger en ökad smak)
  • 2-2 1/2 dl raps- eller majsolja
  • 1-2 tsk kallt vatten som en sista del som ger en vitare majonäs
  • 1 klyfta vitlök
Lägg allt utom olja och vitlök i en hög bägare
Kör en stavmixer och när allt blandats så tillsätts olja sakta i början
När rätt konsistens nåtts och smakerna på majonäsen är rätt, så mixas lite kallt vatten i för att ge en vithet. Därefter kläms en klyfta vitlök i.
Låt aiolin stå över natten, då sitter smakerna bättre.

Vill man ha rouille så mixas även saffran i

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar