lördag 4 mars 2017

Stekt fläsk med löksås och rårörda lingon

Så gott, varför gör man det så sällan

Börja med att tina upp 100 gr frysta lingon. Häll över 1/2 dl socker och rör runt. Låt stå minst 1 timma. Låt lingonen rinna av innan de läggs upp på tallrik

Skär upp 2 gula lökar och steka sakta i smör tills den blivit genomstek men inte bränd. Sockra över löken, ca 1 msk och salta lätt. Såsen ska både vara söt och salt. Toppred med mjöl och rör runt tills allt smör sugits upp. Fräs under omrörning 1 minut och tillsätt sedan mjölk. Vill man ha extra lyxig löksås så tar man hälften grädde. Koka ihop såsen till rätt tjocklek. Peppra lite med malen vitpeppar. För mörkare färg så kan man färga den med svart sockerkulör.

Steka 4 skivor tjockt skuret fläsk per person och stek på medelvärme (7) tills fläsket blivit knaprigt. Varmhåll i ugnen 75°.

Koka potatis och varmhåll.

Lägg upp på varma tallrikar och njut

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar