onsdag 9 oktober 2013

Bacontoppat avocadospjäll med en kärna av philadelphiaost som smaksatts med grillad paprika, tillsammans med balsamicoslungad strösallad

Ibland sker underliga ting när man är som mest sugen något gott. Mellan jobbet och Munkebäcksmotet skapades denna lilla förrätt, som även fungerade på kvällskvisten.

 

Just nu får man leta en stund efter bra mogna avocados, men med lite tålamod så hittar man fina för runt 5:- styck, helt ok!

Dela avocadon, kärnan bort med hjälp av kniven vassa egg (snabbt lätt hugg och en vridning, så hoppar kärnan ut). Skivas och läggst sidan men först kramr du en citron eller lime över skivorna så att den behåller sin färg.

Skölj lite blandad småsallad, typ babyspenat och annan sallad med lite spänst. Stänk över vit balsamicovinäger och jungfulig olivolja.

För att sedan spara tid så har jag valt att använda en philadelphiaost som smaksatts med grillad paprika. Lägg upp en sträng, ca 2-3 cm bred och 10 cm lång.

Presentera skivorna av en halv avocado med lite mellanrum över oststrängen. Strö över finhackad bacon. Lägg upp sallad runt om och varför inte lite mogna plommontomater.

Pricken över i-et blir att ringla lite av dressingen plus en sträng av crema di balsamico över avocadon. Inte för mycket och inte för lite.

Ev. Kan man dra ett par tag med pepparkvarnen, men då mer för ögat.

 

2 kommentarer:

  1. Snart dags att ansöka till någon mattävling tror jag....

    SvaraRadera
  2. Hehe, då tror jag kreativiteten kan ta slut. Lagom kvalitetskrav så här. Tillräckligt att man kan bjuda andra på något gott.
    Men visst hade det varit kul att få ha en heldag med en kock. Många frågor, speciellt om smaker som gifter sig med varandra och bra upplägg för att fint kunna presentera en rätt

    SvaraRadera