Enkel och god mat som med fördel gör i mängd och kan bli lunchpaket.
Grunden består av en god sås, som sedan nedskuren korv får puttra i en stund. Korven kan bestå av wienerkorv, prinskorv eller till och med falukorv, som skärs ned i ca 2 cm bitar.
Börja därför med att slanta ner korven och ställ sedan åt sidan
Stek sakta lök och vitlök i smör. Mot slutet läggs tomatpuré i tillsamman med paprikapulver som strös över löken. Låt steka med i 2 minuter och rör sedan samman och stek ytterligare i 2 minuter. Blanda ner senap. Häll i vin/sherry, créme fraiche, chilisås och grädde. Lägg i korven. Låt småputtra 5 minuter.
Justera sälta och styrka med svartpeppar, chilipulver alternativt chilipasta samt japansk soya
Servera med ris och lite snittad gräslök
Ingredienser
- Ca 800 gr korv. Falukorv eller Wienerkorv
- 1 stor gul lök som hackas
- 2 vitlöksklyftor som slantas tunt
- ca 2 msk smör
- 1 msk paprikapulver, gärna den söta varianten eller lite rökt
- 1 msk tomatpuré
- 1 dl torrt vitt vin alternativt torr sherry eller vad du har
- 1 msk fransk dijonsenap
- 2 dl créme fraiche alternativt Smetana ( jag kan t o m ta 5 dl créme fraiche om jag vill ha lite mer sås, det tål grytan)
- 1-2 dl grädde
- 2-3 dl chilisås alternativt tomatketchup
- Ca 1 tsk salt
- Ev 1 msk socker som smakförstärkare
- Svartpeppar
- Japansk soya
- Chilipulver
- Thailändsk chilipasta istället för chilipulver
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar