lördag 22 januari 2022

Korv Stroganoff

 



Enkel och god mat som med fördel gör i mängd och kan bli lunchpaket.


Grunden består av en god sås, som sedan nedskuren korv får puttra i en stund. Korven kan bestå av wienerkorv, prinskorv eller till och med falukorv, som skärs ned i ca 2 cm bitar.

Börja därför med att slanta ner korven och ställ sedan åt sidan

Stek sakta lök och vitlök i smör. Mot slutet läggs tomatpuré i tillsamman med paprikapulver som strös över löken. Låt steka med i 2 minuter och rör sedan samman och stek ytterligare i 2 minuter. Blanda ner senap. Häll i vin/sherry, créme fraiche, chilisås och grädde. Lägg i korven. Låt småputtra 5 minuter.

Justera sälta och styrka med svartpeppar, chilipulver alternativt chilipasta samt japansk soya

Servera med ris och lite snittad gräslök


Ingredienser 

  • Ca 800 gr korv. Falukorv eller Wienerkorv
  • 1 stor gul lök som hackas
  • 2 vitlöksklyftor som slantas tunt
  • ca 2 msk smör
  • 1 msk paprikapulver, gärna den söta varianten eller lite rökt
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl torrt vitt vin alternativt torr sherry eller vad du har
  • 1 msk fransk dijonsenap
  • 2 dl créme fraiche alternativt Smetana ( jag kan t o m ta 5 dl créme fraiche om jag vill ha lite mer sås, det tål grytan)
  • 1-2 dl grädde
  • 2-3 dl chilisås alternativt tomatketchup
  • Ca 1 tsk salt
  • Ev 1 msk socker som smakförstärkare
  • Svartpeppar
  • Japansk soya
  • Chilipulver
  • Thailändsk chilipasta istället för chilipulver

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar