En mycket god rätt som är enkel att anrätta. Planeras 1 dygn i förväg.
Först lagas kycklingen till. Jag anänder filéer. Och i min smak så passar den Sous Vide tillagade kycklingen bäst eftersom den blir köttiggare och härligt saftig. Receptet på kycklingen hittar du här.
Såsen gör man helst dagen innan så smakerna hinner utvecklas.
- 5 dl Créme Fraiche 34%
- Ca 3 msk Mango chutney OBS ta en mild typ
- Citronzest från 1 citron och lite färsk citronjuice (ca 1/2 tsk)
Blandas ihop och hälls på doseringsflaska eller i annan skål som täcks med plastfilm.
När kycklingen ligger i vattenbadet är det dags att fixa potatisen. Klyfta bakpotatis och lägg i en bunke. Häll över rapsolja och en skvätt olivolja. Peppra, salta med flingsalt och krydda med rosmarin. Se till att alla köyftor får sig en omgång av allt. Lägg i en ugnsform eller på en ugnsplåt. Rosta i 175° ca 45 minuter. Vänd klyftorna så att inte ena sidan blir bränd. Känn med stick när de är genomrostade. Tag ut och täck med folie till tallriken ska plockas ihop.
Confittomaterna lagas till på goda cocktailtomater som läggs i en form och olivolja ringlas över dem. Salta lite på varje tomat och därefter doftas lite socker på alla tomater. In i ugnen 100° i 15 min och höj temp till 125° i 10 min. Tag ut och låt dem ligga i den goda lag tills de ska serveras. Låt en liten bit av kvisten sitta kvar så blir det dekorativt
Lägg så upp tre klyftor och ovanpå detta Pulled Chicken. Man kan med fördel spritsa lite persiljeolja över köttet. Lägg på en tomat och lägg en liten spegel av sås. Man kan för skojs skull placera tomaten mitt i såsspegeln
Smaklig spis
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar