Rensa chilifrukterna med plasthandskar, livet blir enklare efteråt 🤣. Bara rött kött ska vara kvar.
Rensa även paprikorna.
Dela frukterna i mindre bitar och lägg i termomixern. Kör 10 sekunder på hög hastighet. Har man inte sådan så använd en mixer.
I termomixern hälls äpplecidervinägerna och tempen sätts på 100° och timerna sätts på 20 minuter, samt hastigheten på 3. När tempen kommit upp i 60° kan socker hällas på sakta under tiden tempen ökar. När all kokar, sätt timern på 10 minuter.
Därefter får allt svalna under sakta bakåt hastighet 2. När tempen kommit ned i 60° kan man hälla det på glasburkar.
Ingredienser
- 150 gr rensad röd chilifrukt
- 150 gr rensad röd spetspaprika
- 6 dl äpplecidervinäger
- 1 kg syltsocker (strösocker med pektin)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar