lördag 22 oktober 2016

Boconinflätad köttfärsrulle med duxell och ostfyllning med en tomatkrämig sås

En god och närande rätt som både kan serveras som förrätt eller som huvudrätt, och då med lite rispotatis t ex. Skulle och fungera med lite rostade rotfrukter.

Börja med att lägga ett vävmöster av bacon på plastfolietäckt arbetsyta.

Fyll på med köttfärs, gärna nötfärs, och krydda med t ex grillkrydda.

Fyll på med riven smakrik ost och duxell(stekt finhackad svamp+lök+vitlök)

Finhacka lite god pilsnerkorv och fördela ut.

Rulla ihop och placera i ugnsform. Ha gärna lite ugnspapper under.

Tillaga i 150° tills innertemperaturen nått 70°. Pensla på lite god rökig glaze och kör några minuter med grillelementet.

Man kan även laga till i grillen på indirekt värme och varför inte lägga till lite rök då.

 

Skär skivor och servera med en god tomatkrämig sås. Koka upp hackad tomat på burk. Krydda med oregano. Smaksätt med god fond och grädde. Passera såsen/krämen i mixer. Krydda av och använd.

Som huvudrätt hade jag rostat lite palsternacka, potatis och paprika och serverat därtill

Öl eller ett gott vin passar utmärkt

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar