Först blandas jordnötssåsen.
Lägg ingredienserna i en skål och mixa. Ställ åt sidan.
Därefter skär man kycklingbröstfilé i mindre bitar som ska paneras i majsstärkelse.
Om man utgår från frusen kycklingfilé så tar det lite längre tid eftersom köttet släpper vätska och inte enkelt kan tossas med maizena. Det är just paneringen som ger det lilla speciella. Tar man färsk kyckling så kan det vara lite lättare.
Kycklingen steks gyllenbrun ca 5 minuter. Därefter hälls såsen över kycklingen och får puttra ca 5 min.
Garnera med fint snittad salladslök och rostade sesamfrö och servera med ris, pasta eller nudlar
Ingredienser (4 portioner)
- 700 gr kycklingbröstfilé
- Maizena, kan ev blandas med lite salt o peppar samt en gnutta vetemjöl för att ge lite mer smak och fästa bättre. Alternativt paneras köttbitarna i maizena och läggs på ett fat med lite vetemjöl på.
- 8 msk jordnötssmör
- 4 msk Hoisinsaus eller tariyakisås
- 3 msk Tamari, umamirik soya
- 1 tsk sesamolja
- 1 vitlöksklyfta som pressas
- 1,5 dl vatten
- Olja för stekning sv kyckling
- Salladslök, 2-3 st
- 1 msk rostade sesamfrö
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar