En lite stark rätt men som med pasta eller nudlar ger lagom styrka
Blanda såsen först. Buljong, Tamari, fisksås, vitvins vinäger, socker, chilipasta och maizena. Lägg i skål och mixa med stavmixer tills sockret läst sog. Muskovadosocker är en hit, men annars vanligt socker. Ställ åt sidan.
Kycklingen skärs i mindre bitar, 3x3 cm och paneras i Maizena och steks sedan gyllene i olja, ca 5 min, och läggs åt sidan.
Vitlök jackas fint, ingefära likaså och broccoli snittas i små buketter samt att smakliga delar av dess rot skärs i skivor
En stor röd paprika skärs i mindre bitar
1 medium Zuccini delas 2 ggr på längden och sedan slantas i 5 mm skivor.
Stek allt detta i sesamolja och vanlig olja.
Lägg i stekta köttet och vänd ner såsen. Låt puttra i 4-5 minuter.
Servera med ris, pasta eller nudlar
Ingredienser (6) portioner
- 500 gr kycklingbröstfilé
- Maizena för panering
- 2 vitlöksklyftor
- 3 cm färsk ingefära
- 7 dl broccolibukeqtter inkl skivad rot
- 1 stor röd paprika
- 1 medium Zuccini
- 8 msk kycklingbuljong
- 3 msk Tamari, umamistark soya
- 1 msk fisksås
- 1 msk vitvinsvinäger
- 4 msk muskovadosocker eller vanligt socker
- 2 msk chilipasta, typ Sambal olek
- 1/2 tsk maizena
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar