lördag 1 juli 2023

Hunan Chicken

 


En lite stark rätt men som med pasta eller nudlar ger lagom styrka

Blanda såsen först. Buljong, Tamari, fisksås, vitvins vinäger, socker, chilipasta och maizena. Lägg i skål och mixa med stavmixer tills sockret läst sog. Muskovadosocker är en hit, men annars vanligt socker. Ställ åt sidan.

Kycklingen skärs i mindre bitar, 3x3 cm och paneras i Maizena och steks sedan gyllene i olja, ca 5 min, och läggs åt sidan.

Vitlök jackas fint, ingefära likaså och broccoli snittas i små buketter samt att smakliga delar av dess rot skärs i skivor
 En stor röd paprika skärs i mindre bitar
1 medium Zuccini delas 2 ggr på längden och sedan slantas i 5 mm skivor.
Stek allt detta i sesamolja och vanlig olja.

Lägg i stekta köttet och vänd ner såsen. Låt puttra i 4-5 minuter.

Servera med ris, pasta eller nudlar

Ingredienser (6) portioner

  • 500 gr kycklingbröstfilé
  •  Maizena för panering
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 cm färsk ingefära
  • 7 dl broccolibukeqtter inkl skivad rot
  • 1 stor röd paprika
  • 1 medium Zuccini
  • 8 msk kycklingbuljong
  • 3 msk Tamari, umamistark soya
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk muskovadosocker eller vanligt socker
  • 2 msk chilipasta, typ Sambal olek
  • 1/2 tsk maizena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar