måndag 23 november 2020

Julkola med smak av saffran

 


Smaskig kola som inte blir gammal.

Sätt ugnen på 180° och rosta pinjenötter. Häll ut och låt svalna.

Forma bakpapper i en 20x15 cm form

Blanda allt utom saffran, nötter och flingsalt, i en kastrull och koka upp samt låt sjuda tills temperaturen nått 125°. Tag då av kastrullen och vispa ned saffran och nötter.

Häll upp snabbt i bakpapperklädda formen och låt svalna i några minuter och strö sedan flingsalt över. Fortsätt svalna till rumstemperatur. Skär sedan små bitar och lägg luftigt i förvaringslåda med bakpapper mellan varje lager.


Ingredienser

50 gr smör

3 dl grädde

3 dl socker

1 1/2 dl ljus sirap

1 tsk vitvinsvinäger

2 paket á 0,5 gr saffran

1-2 tsk flingsalt

50 gr pinjenötter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar