Snabb enkel och god dessert. Grundreceptet är för en 20 cm springform, men jag har en 16 cm form så jag skalade ner det.
Grundreceptet
500 gr ricotta (går nog bra med kvarg eller annan neutral färskost)
1 citron som rivs till zest samt pressar ur 1 msk
150 gr socker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 msk majsmjöl
Nedskalat recept
250 gr ricotta
Zest från 1/2 citron och 1/2 msk citronsaft
75 gr socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1/2 sk majsmjöl
Gör så här
Sätt på airfryern på 160°, alternativt varmluftsugnen
Vispa samman ricotta, vaniljsocker, socker, socker, citronsaft och zest tills den är slät.
Tillsätt 1 ägg i taget och vispa ner helt
Tillsätt majsmjölet och vispa allt slätt
Häll i springform
Ställ formen i airfryerns korg och grädda i 25 minuter. Kolla sedan med sticka om mitten är genomgräddad (stockan blir inte kladdig)
Tag ut kakan och ställ på galler för att svalna
Blåbärssirap
250 gr frusna blåbär får koka upp med 1 msk vatten. Rör ner 1 dl rörsocker
Reducera sakta till hälften och smaka av. Tillsätt ev mer socker om sötman behöver justeras.
Tag av spisen och låt svalna lite innan det hälls på monteringsflaska. Kyl flaskan i isvatten/kallvatten.
När såsen kallnat blir den viskös och gör monteringen enkel.
Lägg upp en bit cheesecake och strö krossad digestive över. Ringla blåbärssirap över och njut
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar