Hattings färdiga frusna pajskal fungerar utmärkt till detta.
Ett pajskal förgräddas 15 min 180° i varmluftsugn.
Under tiden fixar fyllning och äggstanning.
Fyllning
Per pajskal går det ca
- 70 gr salladskyckling från t ex Icas salladsbuffé eller från en egenhändigt plockad grillad kyckling
- 35 gr snittad purjo
- 50 gr riven gratängost
- 1/2 tärnad röd paprika
- 1 tsk god currypulver
Börja med att fräsa curryn i olja. Häll i grönsakerna och fräs 2 minuter under omrörning.
Tillsätt kycklingen och slunga den i 1-2 minuter. Salta och peppra lite. Häll av i en bunke för avkylning
Riv och väg upp gratängost
Stanning
Per pajskal går det ca
- 1 ägg
- 75 ml grädde eller fet mjölk
- Några droppar kycklingfond
Vispa ihop och avvakta
Efter förgräddningen kan pajskalet vila 5 minuter.
När fyllningen svalnat lite så kan man vända ner osten och blanda runt. Häll sedan allt i pajskalet och fördela jämnt.
Häll försiktigt äggstanningen över fyllningen. Ev blir det äggstanning över. Inget att göra åt.
Eftersom vi har haft i lite kycklingfond så ska man vara försiktig med att salta mer. Ev några drag peppar.
Grädda i 180° varmluftsugn i ca 20 minuter.
Servera med en sallad och god dressing.
Dressingvariantet
- Chilisås och Créme fraiche alternativt Smetana samt pressad vitlök
- Pressad vitlök och gräddfil eller smetana
- Currypulver som först fått svälla i hett vatten, därpå frästs i olja och sedan blandats ut med Créme fraiche. Sedan måste den svalna för att kunna serveras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar