Blanda med handvisp, elvisp eller mixer mjöl, socker och salt.
Vispa ner mjölken sakta och därefter ägg
Sist mixas smält smör eller vanligt smörolja ner
Låt stå i kylen 30-40 min
Smörja en steklagg och värm till medelvärme, 7:an på en 9 stegs platta
Häll smet i pannan och snurra ut smeten så den täcker tunnt. Vänd när den fått färg. Stek färdig och lägg upp på bakpapper. Lägg bakpapper mellan varje crepes.
Skiva banan och lägg i mitten. Vänd alla sidor in mot mitten och vänd hela knytet på en tallrik. Ringla god honung/sirap över eller kanske flytande choklad. Ev frosta med lite florsocker
Eller bred ut en fruktkräm och vik ihop till en 1/4 dels tårtbit och lägg över bär plus lite florsocker
Ät och njut
12 portioner / 4 portioner
- 4 / 1 ägg
- 6 / 1,5 dl mjölk
- 4 / 1 dl vetemjöl
- 2 / 0,5 msk socker
- 0,5 tsk / 0,5 krm salt
- 2 / 0,5 msk smält avsvalnat smör eller smörolja
skit gott
SvaraRadera