Receptet har sitt ursprung i TV4s program Go'Kväll. Och den har verkligen en plats bland favoriterna. Enkel och otroligt god.
Börja med att krossa det antal digestivekex som antal rätter kräver.
1-1/2 kex per portion och viktmässigt mixas sedan 50% flytande margarin eller smält och avsvalnats smör ner i kexsmulorna samt lite malen kanel (1 tsk till 150 gr kex). Använd en rund form och klä med en bit OH- film på insidan. Tryck ner kexsmeten och ställ i kylen minst 1 timme.
Vispa grädde till en mellanhård konsistens, eftersom den ska blandas i med ostmassan och då får den inte bli för hård.
Vispa philadelfiaosten med socker och vaniljpulver, 400 gr ost med 1 1/2 dl socker och 1 krm vaniljpulver. Vänd ner den vispade (1 1/2 dl) grädden. Fyll i spritspåse och fyll i kakformen. Låt stelna i kylen tills den ska serveras.
Hallonsåsen görs på frusna bär som kokas med socker tills lagom konsistens erhålls. Mixas sedan i blender och filtreras genom en finmaskigt durkslag. 500 gr frusna bär med 1 dl socker samt lite vatten (2 msk).
Garnera med lite färska bär, t ex jordgubbar, hallon, röda vinbär...
Man kan även använda vaniljsmeten till glass, vilket ger en kick...
En annan variant
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar