lördag 30 augusti 2014

Enkel svampstuvning á la Cajsa Wargh

Man tar vad man har! Ett vanligt ordstäv som även passar in här. Man har ju ett par burkar torkade trattkantareller som kan få göra nytta i en svampstuvning. Ta lite champinjoner, skiva dem och ställ åt sidan. För två rekorderliga svampmackor räcker det med 8 champinjoner.

Ta 1 rågad dl torkad svamp och lägg i en skål. Häll på kokhett vatten så att svampen sväller och dessutom ger en härlig buljong. Låt dra 20 minuter.

Lägg alltihop i en stekpanna och låt allt småsjuda och när allt kokat in tillsätts 3 msk smör. Stek på medelvärme. Salta o peppra. När svampen fått lagom konsistens, tillsätts 1 tsk dijonsenap och 1/2 tsk strösocker. Häll gärna på 1/2 dl torr vermouth och därefter 2 dl grädde (40%). Låt koka in sakta och lägg sedan på en förstekt brödskiva. Lägg på lite god ost.

Gratinera i ugn och avnjut sedan gärna med en god sallad vid sidan, t ex Cole Slaw Sans Mayonnaise

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar