En kanongod variant av Club sandwich där köttet utgörs av pulled pork som piffats till med lite cayennpeppar samt en hemmaslagen limeaioli.
Först skär man ut rundlar i formfranska. Lägger upp dem på plåt och ringlar lite smör över samt doftar malen ingefära över. Sedan rostas de i ugnen 180° tills de får lite färg.
Därefter lägger man in lite god rökt och torkad skinka som får stekas sig lite knapriga. Lägger på lite basilikaolja när de tas ut ur ugnen och låter dem svalna tills det är dags att använda dem.
Majonäsen slår jag först, sedan pressar jag i vitlök och pressar ner en klyfta limejuice. Vispar ihop och river färsk parmesan och vänder ner.
Lägger upp lite blandad sallad på tallrik och börjar skapa "burgaren" genom att i tur och ordning lägga på limeaioli - ugnsrostad skinka - pulled pork - timjankvistar och sist marinerad vitkål.
Sedan om igen...
Och som kronan på verket så sätter vi ett spett med ugnsrostad skinka och lite ugnsstekt morotsskiva
Doftar lite peppar över. Här hade säkert lite svampsirap satt snurr på smaklökarna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar