torsdag 6 december 2012

Confittomat med dadelcréme di balsamico

Att nu till hösten få tag i små, goda körsbärstomater kan vara lite svårt ibland.
Men med lite knep så kan den tomat som inte har speciell prägel ändå ges en smakvolym som ger en formidabel explosion i munnen. Tillsammans med ett gott vin, t ex McManis på druvan Petite Sirah från Californien.

Färdiga för ugnen

Slunga små cocktailtomater eller plommontomater med olivolja, gärna smaksatt med t ex timjan.
Lägg sedan i ugnssäker form. Vrid pepparkvarnen över, salta med flingsalt och ge varje tomat en nypa socker.
Skrynkliga och fulla av smaker
In i ugnen, gärna varmluftsugn, 100 °C i ca 15 min. Höj temp till 130 C i 10-15 minuter.
Tag ut, låt svalna, så kommer de skrynkla till sig ännu mer samt smaka än härligare.

Färdiga att avnjutas
Lägg upp dekorativt och servera med ett väl luftat vin som gifter jordmånen från både tomat och druva. Ett unikt tillfälle då vin fungerar med tomat.

Dadelcreme di balsamico ringlat över ger extra touch






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar