Enkelt och snabbt och ganska snål på smörfett
Per toast går det åt
- 2 lager ost, typ Godua
- 1 rökt skinkskiva
- Ca 1 tsk sötstark senap, eller annan typ efter smak
- Ev. lite olja som stryks på utsidan strax innan tillagningen för att ge en frasigare yta
Sätt airfryern på 200°C
Doppa ner en kniv i senapen och stryk av den på varje brödskiva. Det ska bara vara en antydan eftersom senapen innehåller vätska så kommer den bli extremt het och i större mängd kommer den skålla gommen eller händer.
Drapera ena skivan med ost. Lägg på skinkan och täck med ost. Toppa med den andra brödskivan.
Nu kan man plasta in dem i förväg eller så penslar man ev. ena sidan, sedan lägger man ner toasten med oljad sida nedåt. Penslar så översidan och grillar sedan i ca 4-6 minuter. Alternativt kan man spraya olja. Tänk på att vissa airfryers har hög luftströmning och kan lyfta översta skivan. I den typen av fryer används särskild lock som förhindrar att brödet får vingar. Men öka då tiden till 6-8 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar