Ett underbart bröd som vi fick smaka hos goa vänner. Receptet är lite justerat men fortfarande väldigt lätt att både sätta och baka.
Olja in två 1,5 liters formar
Sätt ugnen på 175°C för varmluft
Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.
Blanda filmjölkoch sirap. Vänd ner i bunken med torra ingredienser och blanda försiktigt tills degmassan är homogen.
Fördela degmassan i formarna och sätt in i ugnen. Baka till en kärntemp på 98°C, vilket tar ca 1 timme.
Tag ut och låt svalna under duk. Skär runt kanterna och knacka ur limporna.
Avnjuts med kallt smör och något gott pålägg
Ingredienser
- 1 liter filmjölk, helst A-fil
- 1 dl mörk sirap
- 350 gr vetemjöl (6 dl)
- 200 gr rågmjöl (4 dl)
- 20 gr vetekli (0,5 dl)
- 130 gr solroskärnor (2,3 dl)
- 130 gr pumpafrö (2,2 dl)
- 130 gr russin (2 dl)
- 80 gr valnötskärnor som hackas grovt (2 dl)
- 70 gr linfrö (1 dl)
- 30 gr bikarbonat (2 msk)
- 10 gr salt (1,5 tsk)
- Matolja för att smörja formar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar