Köpt müsli innehåller ofta mer socker än man tror och enda sättet är egentligen att fixa egen müsli.
Tursamt nog är det busenkelt.
Blanda havregryn, fiberhavregryn, rågflingor, hasselnötter, mandelflarn, linfrö, solrosfrö och pumpafrö i en stor bunke.
Vispa samman vatten, sirap, farinsocker och rapsolja. Vill man lyxa så tag jordnötsolja, men den är dyr. Blanda ner detta i bunken. Mixa väl. Fördela mixen i två bleck och rosta i ca 20 minuter, 200(varmluft 180)°C, och rör ofta. Rosta tills allt fått lagom färg men inte bränns, därför viktigt att röra ofta.
Låt mixen svalna och blanda sedan i russin, aprikos, blåbär och den rostade kokosen
Lägg på tätförslutna burkar och förvaras torrt.
Ingredienser
- 5 dl havregryn
- 4 dl fiberhavregryn(85% havregryn och 15% vetekli)
- 4 dl rågflingor
- 1 dl hackad/krossad hasselnötskärnor
- 1 dl mandelflarn
- 1 dl linfrö
- 1dl pumpafrö
- 1 dl solrosfrö
- 1 dl vatten
- 1 dl ljus sirap
- 2 msk brun farinsocker eller muscovadosocker
- 2 msk olja
- 2 dl russin
- 10 hackade aprikoser
- 1 dl torkade blåbär
- 1 dl kokosflingor som rostas utan att bli brända
Vill man vara lite osund så blanda även ner 1 dl choklad drops, som man kan köpa i påse.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar