lördag 24 februari 2018

Dubbelpanerad Kolja, mandelpotatismos, pepparrotskräm, rårörda lingon och skirat smör

Enkelt och gott är en bra kombination. Och att tillreda moset på detta sätt ger en helt ny dimension. Börja först med att skala mandelpotatisen. Spara skalet som läggs i ungsfast form men lite flingsalt och ett par drag med pepparkvarnen. Rosta i 180° och vänd skalen när de börjar se torra ut. Skalen tas ut och ställs för att svalna. Potatisen kokas och mosas seda i en kastrull/skål. Tillsätt grädde, mjölk, salt, peppar och smör. Rör allt till rätt konsistens och sälta. Tillsätt rostade skal som krossats i handen, vilket kommer ge bäde smak och konsistens. En variant är att blanda lika mängd grädde och mjölk. Lägg i de rostade skalen och sjud i 30 minuter. Pressa kokt potatis och rör med gräddmjölk tills man fått rätt konsistens. Rör ned rumstempererat smör. Smaka av. Fisken dubbelpaneras steks. Ös med smörsky. I dubbelpaneringen sker även smaksättningen med salt och peppar. Smör smälts i egen kastrull Krämen på pepparrot göra på färskt riven pepparrot, riven färsk parmesan, en klick med créme fraiche(på bilden är krämen för lös-mer parmesan och pepparrot och mindre CF). Någon droppe vinäger och salt samt peppar. Får man mer fast kräm så kan den läggas direkt på fisken vilket är att rekommendera.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar