onsdag 8 februari 2017

Bräckt fylld rotfruktsrulle

En underbar entrérätt, som man kan förvandla till helt vegetarisk om man vill genom att t ex byta ut skinka mot duxell.

Vispa upp 2 ägg. Salta och peppra. Riv ner 2 potatisar och en halv morot samt lägg i en finhackad vitlök och en gul lök. Blanda väl.

Lägg ut på en teflonduk och se till att "smeten" blir jämn och inte tjock på mitten. Forma en rektangel som sedan ska kunna rullas ihop med fyllning i.

Grädda 180° varmluft i 30 minuter. Tag ut och låt svalna. Om den verkar inte helt genomlagad kan den vändas och gräddas ytterligare 10 minuter.

Låt svalna och bred på en smet av färskost som smaksatts med lite dijonsenap och kryddor. Lägg så på skinkskivor eller en duxellblandning. Rulla ihop och grädda i 15 minuter.

Tag ut och låt svalna. Skär tjocka skivor och bräck i smör. Garnera med färsk timjan samt ringla t ex dadel crema balsamico över.

Avnjutes med ett glas Dig This, ett Fare Trade vin från Sydafrika

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar