söndag 22 februari 2015

Ugnsmörad kotlett med rosmarin och kastanjechampinjoner

Enkelt, självgående och fantastiskt gott

Rosmarin och vitlöksbräserad kotlett som formligen smälter i munnen !

Här ser det ut 2 timmar innan maten är klar att serveras :-)

Man kan laga till kotletter många sätt. Jag föredrar att servera dem ordentligt möra, vilket betyder att man måste låta kotletterna bräsera i en god sås. Man kan t ex börja med att steka kotletterna och sedan hälla över spadet från konserverade champinjoner, och när det kokkat in, hälla på med vatten 2 ggr, för att sist låta allt koka in med grädde. Vilket kräver att man står vid spisen!

Gör så här istället.

Lägga kotletterna i en ugnssäker form.


Krydda kotletterna med peppar, rosmarin och lite salt. Vid sidan om har du delat eller slantat kastanjechampinjoner, som smörsteks med challotenlök och vitlök. Häll över grädde och salta o peppra. Smaksätt med en god kalvfond och en smutt portvin samt en klick god dijonsenap. Jag kryddar gärna med lite Cubebpeppar :-) Häll alltihop över kotletterna och täck med folie, för att inte få bränd yta. Grädda i 150 ° i 2 timmar.

Servera med kokad potatis och vinbärsgéle

Smaklig spis

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar