måndag 19 maj 2014

Gör din egen köttfärs till hamburgaren

Testa att mala din egen köttfärs och du vill inte köpa färdig nästa gång. Så gott och enkelt, bara man har en köttkvarn. Och det har man ju!

  • Högrev som skär i mindre bitar
  • Bacon, ca 20 % av mängden högrev, skärs i mindre bitar

Mata köttkvarnen med högrev och bacon varvat. Mal 2 ggr.

Salt, peppar och en god grillkrydda. Varför inte en god rökig rub som smaksätter burgaren. Platta ut och forma, grilla hårt på bägge sidor och låt eftersteka på indirekt värme.

 

Rosta hamburgerbrödet försiktigt och bred på en hemmaslagen god dressing. Lite bacon som stekts vid sidan om, förhöjer njutningen.

 

Sallad, lök (testa gärna picklad rödlök - en vinnare!) och självklart ost som fått smälta på burgaren i den indirekta värmningen.

 

Sommarens höjdpunkt med en källarsval pilsner.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar