En rolig förrätt som man lätt kan bli beroende av...
Mixa ihop färskost, ruccolasallad, soltorkade tomater, salt, peppar, riven parmesan alternativt finriven WBO (wästerbottenost).
Tag färdiga färska pastaplattor och förkoka i ca 1 minut, så den blir lätt att rulla ihop.
Lägg upp en platta på skärbräda, bred ut fyllningen på plattan så jämnt som möjligt. Man kan nu välja om man vill lägga på någon smakrik skinka eller så gör man rätten helt vegetarisk.
Rulla ihop till en pasta rulle och skär försiktigt stubbar på ca 4 cm.
Ställ dem i en ugnssäker form. Troligen finns det tomrum i stubbarna som kan fyllas med lite mer fyllning.
Strö över riven WBO och gratinera 5-6 minuter i 180 °C.
Vill man vara säker på att stubbarna inte rullar upp sig, kan man lägga en midja av folie, som man sedan tar bort efter gratineringen
Mixa samman smakrika tomater med basilika och lite vitlök, så att man får en mustig röra, som ska bilda spegeln.
Mixa även basilikablad med olivolja. Detta bildar en fin grön yttre ring runt spegeln.
Blanda lite sallad av ruccola, maché och röd mangold och lägg upp på varje fat.
Ringla lite balsamvinägerreduktion över salladen. Ringla gärna lite honung för fin sötma, över salladen.
Rosta pinjenötter som läggs på salladen
Placera valfritt antal stubbar på spegeln och servera
Till rätten passar ett glas rött vin, gärna av druvan Merlot eller varför inte en Appassimento, typ Castelforte
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar